top of page

Hey, ik ben Monique,

Leuk dat ik me aan jou mag voorstellen!

Als professioneel coach en klinisch hypnotherapeut zie ik mijn levenservaringen als een verrijking, om anderen mensen te begeleiden bij het terugvinden van hun innerlijke balans.

Een groot deel van mijn leven bracht ik door in Nederland. Ik trouwde, werd moeder en scheidde een aantal jaren later. Kort daarna kwam ik een nieuwe,  Australische liefde tegen, Jos. Vrij snel daarna besloot ik om samen met mijn dochtertje te emigreren naar dit prachtige land. De ruimte en natuur van Australië gaven mij innerlijke rust en daardoor bloeiden er nieuwe ideeën op voor de toekomst.

DSC_7055-edited.jpg

Hoe wij mensen "denken" en "voelen" heeft mij van jongs af aan altijd geïntrigeerd. Op een saaie dag liep ik langs de boekenkast van mijn man en mijn hand reikte uit naar een klein, oud boekje. Het boekje had de simpele titel "hypnotherapie". Ik wist maar weinig over dit onderwerp en mijn nieuwsgierigheid spoorde mij aan om wat kleine stukjes uit het boekje te lezen. Mijn saaie dag veranderde plotsklaps in een dag waarop ik ademloos het hele boekje uitlas. Mijn droom voor de toekomst was daarmee geboren.

Samen met mijn man volgde ik een opleiding tot professioneel klinisch Hypnotherapeut en ontving bij de diploma-uitreiking een "High Achievement Award". Met deze opleiding was de honger naar meer een feit. Bij het Essex Institute in de UK hebben we aansluitend het International Advanced Diploma klinische Hypnotherapie behaald. Deze opleiding heeft mij een zeer brede basis gegeven over ons denken en doen. 

Na het afronden van onze opleidingen, zijn we gestart met onze eigen praktijk in coaching en hypnotherapie. Spoedig daarna kwam alles plotsklaps tot stilstand, omdat Jos te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek was. Chemotherapie mocht niet meer baten en veel te jong overleed Jos. Daarmee kwam er ook een abrupt einde aan onze gezamenlijke droom, dacht ik....

Er brak een zware tijd aan. Dagelijks drongen negatieve gedachten zich bij mij op. Ik moest al mijn vaardigheden inzetten, om door de rouwperiode te komen en het leven van mijn dochter en mij opnieuw vorm te geven. Tijdens dat lange proces ontdekte ik dat ik over nog zoveel meer vaardigheden beschikte, waar ik me niet  eerder van bewust was. Het was ook een eenzame tijd; ik kende geen andere mensen die in deze fase van hun leven hun partner hadden verloren. Mijn dagboek dat ik bijhield werd mijn life line. Ik schreef over die enorme lawine van emoties die door mijn bloed stroomden en ook over al die praktische zaken die op mijn pad kwamen, in een toch vreemd land.   

 

Het is me gelukt om mijn innerlijke balans weer terug te vinden, door mijn aandacht te richten op positieve gedachten die gericht waren op die nieuwe toekomst. “De kracht van de aandacht” wordt dat genoemd. Zo heb ik nu onze eigen droom voor een eigen praktijk alsnog weten vorm te geven.

      Monique

                      

Over mij

Zen Stones

Ervaringen

"Mijn huid is geheeld en mijn vingers gaan niet meer automatisch richting mijn mond. Mijn handen zien er nu verzorgd en schoon uit. Nooit geweten dat ik dit met hypnotherapie voor elkaar kon krijgen! Super!

-John

bottom of page